Як виростити дочку ?

Виховання дітей - нелегка праця, що вимагає щоденних «вкладень» уваги, любові та турботи батьків. І якщо в сім'ї росте дівчинка, то дорослим напевно завжди хочеться бачити її здоровою, щасливою і красивою.
Інструкція
1
Із самих перших місяців життя дитини намагайтеся дотримуватися всіх рекомендацій педіатра, читайте більше книг про розвиток дітей, враховуйте фізіологічні особливості організму дівчинки і здійснюйте правильний догляд за нею. Крім фізичного благополуччя не забувайте і про психічному розвитку вашої малятка, приділяйте увагу розвиваючим заняттям, ігор, виділяйте достатньо часу для спілкування з дочкою.
2
Слідкуйте за харчуванням вашої малятка. Навряд чи щось можна придумати краще грудного вигодовування в перші місяці життя немовляти. Підросла дочці пропонуйте сухофрукти, горіхи і фрукти, а не сушки, печиво і шоколад. Каші, приготовані з цілісних зерен, набагато корисніше швидкорозчинних. М'ясо краще ковбас, несолодкий сир корисніше глазурованого сирка. Стежачи за якістю, дозволяйте дочки самостійно контролювати обсяг їжі, що з'їдається. Часто буває так, що мама сидить на дієті, а дочку напихає бісквітами. Не робіть цього, якщо не хочете, щоб у дитини порушився обмін речовин.
3
Приділяйте достатньо уваги фізичної активності дитини. Не пригнічуйте у дівчинки бажання рухатися, отримувати м'язову радість. Басейн і танці, звичайно, корисні, але не як альтернатива активного способу життя, а як доповнення до нього. Дозволяйте дитині бігати, стрибати, лазити (краще на свіжому повітрі).
4
Будь-яка дівчинка після трирічного віку намагається наслідувати мамі. І якщо ви раптом застигли модницю роящейся у вашій косметичці, не лайте її за це. Придбайте набір дитячої косметики і навчіть дочка акуратно нею користуватися. Не прагніть пригнічувати в дівчинці спрагу бути привабливою. Не скупіться на компліменти на її адресу, якщо хочете, щоб ваша дочка виросла щасливим і гармонійним.
5
Завжди знаходите час для спілкування, скільки б років не було вашої дочки. Пам'ятайте, вона потребує материнської ласки й уваги більше, ніж у чому б то не було. Намагайтеся бути щирими зі своєю дитиною. На питання малятка, що стосуються теми появи дітей, відповідайте правдиво і доступно для розуміння дитини. Існують спеціальні статті, що описують, як провести подібну розмову, ознайомтеся з ними в інтернеті.
6
Розвивайте і заохочуйте в дівчинці товариськість і комунікабельність, без цих навичок їй буде досить важко в майбутньому будувати нормальні взаємини з людьми в суспільстві.
7
Прагніть до того, щоб мікроклімат вашої родини, в якому росте маленька дочка, був досить сприятливим. В атмосфері постійних скандалів і докорів між оточуючими його дорослими жодна дитина не виросте щасливою людиною. Якщо ви терпите чоловіка тільки заради видимості сім'ї, ваша дочка потім навряд чи вам скаже "спасибі", плюс до всього їй буде гарантована маса різних психологічних комплексів.